

Hei! Jeg er lidenskapelig opptatt av vin. Jeg dyrker mer enn gjerne denne hobbyen, og etter mange års interesse for faget, valgte jeg å utdanne meg til sommelier. Jeg startet Vin i glasset for å skape gode vinopplevelser for de som ønsker å lære litt mer om vin, og bidra til å gjøre det lettere å navigere i en stor vinverden.
Hver gang jeg tok et glass vin, ble jeg mer og mer nysgjerrig. Vitebegjærlig på hva som skapte aromaene, hvorfor vinen smakte som den gjorde, hvilke forutsetninger og ikke minst arbeid som krevdes for å få den spesifikke karakteren på vinen jeg hadde i glasset. Det samme gjaldt mat og vin i kombinasjon, hvorfor noen viner smakte himmelsk sammen med retten, mens andre kombinasjoner opplevedes helt feil.
«Jeg blir glad når jeg snakker om vin, når andre spør meg om råd og når jeg kan dele noe av min kunnskap»
Vinfaget er komplekst. Det er ikke så enkelt som å si at på grunn av en spesifikk druetype, så smaker vinen slik. Eller at det er vinmakerens håndverk alene som skaper karakteren. Man må rett og slett se det i en større sammenheng av påvirkningsfaktorer som historie, lovgivning, klima, jordsmonn og fremstillingsmetoder for å nevne noen. Og dette er nettopp noen av grunnene til at vin er en stor del av interessefeltet mitt per i dag.
Hilsen Linda Mathisen – sommelier
… og gjøre vinlæring tilgjengelig og morsomt for alle
Vinsmaking for vininteresserte, hvor læring og opplevelse går hånd i hånd. Målet er å inspirere folk til å utforske, lære mer og sette pris på vin på en ny måte.